Kerkcafé Blaricum

De visie van de huidige paus Benedictus XVI op Jezus

Inleider: Prof. Dr. Herwi Rikhof
Datum: Donderdag 5 maart 2009

Afgelopen zomer is een belangrijk boek verschenen van Benedictus XVI: “Jezus van Nazareth” (ISBN 978 90 209 71767). In dit zeer toegankelijk lezenswaardige boek geeft de huidige paus zijn visie op Jezus. ‘Ik ben innerlijk lang onderweg geweest naar dit boek. Nadat ik gekozen was tot bisschop van Rome heb ik alle vrije ogenblikken benut om er verder aan te schrijven. Het is geen document van leergezag, maar een uitdrukking van mijn persoonlijk zoeken naar het gelaat van de Heer. Iedereen is daarom vrij mij tegen te spreken’. Aldus het voorwoord van zijn boek.

Dit boek is door velen zeer positief ontvangen. Kees Fens schreef een juichende kritiek in de Volkskrant. Zelfs mensen van de reformatie waren juichend over dit zeer persoonlijke document. Dr. Arjan Plaisier sprak van ‘een mijlpaal’. Nieuw in dit boek is de geringe aandacht voor de ‘klerikale’ Jezus ten gunste van het zoeken naar Jezus als mens, die leefde in vertrouwen op de Allerhoogste.

Prof. Dr. Herwi Rikhof is hoogleraar Systematische Theologie en Wijsbegeerte aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast zit hij in de Directie van het Thomas Instituut te Utrecht

Geluidsregistratie van deze bijeenkomst:

05-03-2009 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl