Kerkcafé Blaricum

Islam, godsdienstkritiek en de rol van het terrorisme in het bijzonder

Inleider: Prof. Dr. Afshan Ellian
Datum: Donderdag 3 februari 2011

In Israel is een verwoede strijd aan de gang tussen Hamas en de staat Israel. Over de onderliggende ideologische gedachten zal Prof. Afshin Ellian, expert op het gebied van de politieke Islam, zijn licht laten schijnen.

Afshin Ellian (1966) groeide op in Iran. Na de revolutie in dat land werd de linkse partij waartoe hij behoorde, verboden. Hij kon kiezen tussen zich aangeven en meewerken met de veiligheidsdiensten of vluchten. Hij koos voor het laatste en vluchtte in 1983 naar Pakistan en kort daarna naar de Afghaanse hoofdstad Kabul, waar hij drie jaar geneeskunde studeerde. Daar leerde hij zijn vrouw kennen.

In 1989 kwam hij als politiek vluchteling naar Nederland. In 1996 studeerde hij in drie richtingen af aan de Universiteit van Tilburg, en wel staatsrecht, strafrecht en filosofie. Aan die universiteit werd hij wetenschappelijk onderzoeker. Aan de Universiteit van Amsterdam werd hij docent strafrecht, en vanaf november 2003 is hij verbonden aan de afdeling Encyclopedie van de Rechtswetenschap van de Universiteit van Leiden.

Afshan Ellian is columnist van NRC en Elsevier.


Geluidsregistratie van deze bijeenkomst:

03-02-2011 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl