Kerkcafé Blaricum

De reis van het liedje.

Inleider: Ds. Frans Ort
Datum: Donderdag 25 september 2014

Het wordt weleens gezien als het stiefkind van Grote Muziek: de volksmuziek. Maar dat is ten onrechte. In de liederen en de muziek van de ‘gewone mensen’ klopt een hart. Soms is het de liefde voor een kind, soms is het een tragische liefde, soms een klacht over het zware werk, soms een oproep tot revolutie en soms is het een verholen gebed tot de Allerhoogste.

In zijn verhaal de reis van het liedje neemt ds. Frans Ort, predikant in Dieren en Rozendaal, ons mee op reis door de Jiddische volksmuziek. Centraal staan de vele facetten van de Jiddische muziek, tegelijkertijd vertelt zijn verhaal ook de geschiedenis van het Joodse volk in Europa. Hij heeft het verhaal regelmatig verteld en altijd zijn de reacties erop enthousiast. Natuurlijk is dat dankzij de muziek, die hij laat horen, maar de liedjes vertellen ook een aangrijpend verhaal over het Joodse volk in ons werelddeel.

Iedereen die een avond wil meemaken met geweldige muziek is van harte uitgenodigd: voorkennis is niet nodig.

Ds. Frans Ort is predikant van de Protestantse kerkgemeenschap in Dieren en in Rozendaal. Daarnaast is hij kerkbouwkundige en kunstkenner.

Geluidsregistratie van deze bijeenkomst:

25-09-2014 Deel
Deze website is gemaakt met Websitemachine.nl